torsdag 23 juni 2011

Dags för Western States Endurance Run i helgen

Så var det dags för ett årets höjdpunkter vad gäller trail-tävlingar och ultramarathon; Western States Endurance Run. Den klassiska 100-miles-tävlingen som la grunden till den moderna trenden med ultramarathon och lång trailrunning. Tävlingen går 25-26/6 och som vanligt är irunfar.com den bästa källan till information.

Favorit till segern är förra årets segrare, Geoff Roes. Tyvärr är fjolårstvåan Anton Krupicka skadad. Både Roes och Krupicka slog ju bandrekordet ifjol vilket gjorde 2010 års tävling till en av de klassiska. Utmanare till segern kommer dock även i år att vara Kilian Jornet som får räknas till världens främste bergslöpare. Kilian ledde tävlingen ifjol men drack inte ordentligt då han inte bar med sig vätska och blev omsprungen av både Roes och Krupicka. Vi får se om han lärt sig sin läxa.

I år är det mycket snö på banan och man har valt att undvika de mest snöiga områdena och dragit om banan. Det kan antas att det kommer att påverka att det blir en snabbare bana i år.

Geoff Roes är definitivt en av mina favoriter på löparscenen. Här (i bra upplösning) hittar ni en länk till en härlig film med honom som är mycket sevärd. På Youtube så kan man se den också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar